post@saltholmen.no

Telefon 975 34 822
Fyrtelefonen er kun operativ under sommersesongen! Kontonummer: 2850.12.32280

Facebook

Saltholmen Fyrstasjon. Foto: Marcus Kjeldsen

Under sommersesongen fungerer fyret som en turisthytte.

Neste Forrige

Saltholmen 2017


Bryggeprosjekt 2017


Anbudsgrunnlag ny betongbrygge Saltholmen

 

Det bes om tilbud på bygging av betongbrygge på Saltholmen, iht. godkjenning fra Lillesand kommune (saks nr.: 121/15) og fylkeskommunenes dispensasjon fra fredning datert 22.6.2015.

Formålet med anskaffelsen er å etablere en betongbrygge som øker Saltholmens tilgjengelighet for allmenheten herunder. Bryggen skal muliggjøre anløp av større båter enn hva som er tilfellet i dag, for eksempel «Øya».

Betongbryggen skal utføres etter gjeldende standard og iht. tegninger og betingelser som er vedlagt de overnevnte dokumenter. I tillegg skal følgende inngå i anbudet:

1.      Rør for gjennomføring av vann, og eventuelt fremtidig strøm og kloakk retning fra sjøsiden og mot fyret.

2.      Feste i vestlig kant av bryggen for eventuelt fremtidig flytebrygge.

3.      Tre-fender langs bryggesiden.

I tillegg skal anbudet omfatte:

4.      Steinsetting av overgangen til den vestligste av de tre holmene (som inngår i Saltholmen).

5.      Mudring/fjerning av stein i bassenget inntil bryggen.

6.      Eventuelt skyte bort skjær som vist på tegning.

Ang. punkt 4: Det er gitt tillatelse til å lage en overgang til ved vestligste av de tre holmene på Saltholmen. Det er allerede laget en trebro over til holme nummer to. Det må legges store stein i kløften over til holme tre og gi dette den overflate slik at det er mulig for vanlige besøkende å gå trygt over på denne holmen.

Ang. punkt 5: Trebryggen som allerede er bygget og den nye betongbryggen vil tilsammen utgjøre en vinkel. Langs bryggekanten i vinkelen bør det være 1 m vanndybde ved normalt vannstand. 1,5 meter utenfor bryggekanten bør der være 1,5 meter dypt. 2 meter utenfor bryggekanten bør det være 2 meter dypt eller mer. Det legges opp til at steiner som fjernes fra bunnen kan brukes som masse i betongbryggen eller steinsetting/sti. Det må også vurderes om man må styrke moloen som går ut mot nord (inn mot byen), hvis man fjerne stein som nå ligger inntil trebryggen.

Ang. punkt 6: Skyte bort skjær. Dette tas som eget punkt i anbudet. Anbyder må selv sikre søke og tillatelse til å skyte bort skjæret. Dybde, som nevnt over. Det tas stilling til om dette skal være med i arbeidet, etter anbudsrunden.

Arbeidet må være ferdig innen 1. juli 2017. Byggestart f.o.m   2017 

Oppdragsgiver for arbeidet er Stiftelsen Saltholmen fyrstasjon. Stiftelsen har et allmennyttig formål og er avhengig av støtte for å kunne drive fyret. Det vi således vektlegges om anbyder har mulighet til å bidra med sponsing av arbeidet. Dette vil i så fall bli markedsført i forbindelse med fyret.


- Spørsmål sendes til post@saltholmen.no


Frist for innlevering av anbud er 5. april 2017 kl. 1200. Tilbud sendes til post@saltholmen.no


Lillesand 19. mars 2017

 

Stiftelsen Saltholmen fyrstasjon.

RELEVANTE VEDLEGG:

20170320_betongbryggeovenfra.pdf

20170320_gnr36bnr5saltholmen-vedtakmedtillatelseforoppfringavbryggeogkyststi.pdf

20170320_betongbryggeprofil.pdf

20170320_tillatelse22.juni2016frafylkeskommunenvedrbrygge.docx
Sommersesongen 2017: fra 26. juni til 13. august


Det er om sommeren det er mest aktivitet og besøk på Saltholmen. Noen gjester kommer innom for å se på det kulturhistoriske bygget, andre for å se på den aktuelle kunstutstillingen, noen bader fra brygga, spiser lunsj, griller, tar en kaffe, fisker eller lyser etter krabber, noen er på tur mens andre flytter inn noen dager.

Uansett om det er første gang, om det er årlig eller tradisjon - eller om du ikke har vært der siden barndommen - om sommeren er det åpent hus på Saltholmen fra kl 12:00 til kl 18:00. Kaffen er klar. Og for de som ønsker å erfare litt mer om Saltholmen, fyret eller kunsten - be gjerne vertskapet vise deg rundt og fortelle litt om historien eller kunsten.

Også i 2017 skjer det en masse spennende på fyret og som tidligere er det mulig å overnatte for kr 200.

 
Overnatting på Saltholmen


Som overnattingsgjest står kjøkken, bruk av brygga og grill til din disposisjon. Du blir tildelt plass i kjøleskapet, og får seng å sove i. Men det er kun madrasser og laken, kjøkkenhåndkle, ved, doruller, parafinlamper med olje, grill (ikke grillkull), glass, kopper, vaskemidler (inkl. Zalo) og bestikk. Ta derfor med sovepose, pute, mat og drikke, lommelykt og hva du ellers skulle trenge for oppholdet.

Vi gjør også oppmerksom på at det forventes at gjestene gjør rent etter seg, tar egen oppvask og etterlater området som de ønsker å finne det. Saltholmen er et sted for store og små så vi ønsker ro fra klokken 24.00.

Rommene skal være sjekket ut på avreisedag klokken 11.00.
Utleie og prisliste 2017


PRISLISTE 2017

 

Sommersesongen:

·         Voksne, fra fylte 16 år  200,-

·         Barn fra fylte 4 til 15 åringer   100,-

·         0-3 åringer gratis

·         Overnatting båt ved brygga 100,-

Booking av senger i sommersesongen er kun mulig for 7 og 4 mannsrommet på loftet. Ganga med 4-5 senger skal ikke kunne forhåndsreserveres. For bookinger som gjøres lenger enn 1 mnd i forveien kreves ½  av leiesummen  innen 2 uker, ellers så slettes bookingen.

Saltholmen fyr leies også ut for en dag, en helg eller en uke utenom sommersesongen. Dette kan være til vennetur, teambuidling, jobbsamlinger, jubileer eller annet, - Saltholmen gir en spesiell og uforglemmelig ramme. Men, livet ute i havgapet er mer primitivt enn på fastlandet. Når du leier fyret er du også ansvarlig for å forlate det like velstelt som da du kom.DØGNLEIE UTENFOR SOMMERSESONGEN


    • HELG fra klokken 1400 til 1400: 2 500 for fredag til lørdag eller lørdag til søndag. Det koster 5 000 kroner for hele helga.
    • UKEDAGER: 1 500 kroner (leieperiode klokken 1400 til 1400)

    • Dagpakker (kun mulig i ukedager):

Dagpakke 1: Fra klokken 0800 til 1400 - 1 000 kroner.

Dagpakke 2: Fra klokken 1500 til 2300 - 1 000 kroner.

 

Med mindre annet er avtalt betales, hele eller halvparten av leiebeløpet til Saltholmens Venner innen to uker etter bestilling. Eventuell restbeløp skal betales før oppholdet starter. Ved avbestilling 14 dager eller kortere før oppholdet, må halvparten av leiebeløpet betales.

 

Skoleklasser: Får valgfri dagpakke for 500 kroner, hvis det bestilles 1 uke eller kortere tid før leietidspunkt. Kun barneskoler og barnehager. For dagsbesøk til undervisningsformål.

 

Mulighet for leie av båt til 4 personer (12 fots Buster med 40 HK): 500 kroner døgnet + drivstoff.

 

Pris kan justeres hvis det utføres avtalt dugnadsarbeid.


VIL DU LEIE FYRET?
Sjekk om det er ledige tider nedenfor og send forespørsel til signhill@saltholmen.no . Du vil da motta utleieavtale som du må signere og returnere. 

Merk at du må vaske gulv i hovedetasjen etter deg og rengjøre toalettet godt til neste gruppe. Fyret er allerede utleid følgende tidspunkt:

31.08.2016 - OPPDATERT LISTE  FOR SESONGEN 2017

Dugnad: 2.april 2017 KL. 1000

Dugnadsuke: 16. juni kl. 1400 til 25. juni kl. 1400

Første utleiedag: 3 april , siste utleiedag før sommersesong er 15. juni. første utleiedag etter sommeren er 14 august. Siste utleiedag før vinteren er 1. oktober 

Fyret er utleid følgende tider:

April Åpning 3. april

8. - 9 april - HS

29.april  - 30. april -1 mai - JB

Mai

4. mai - 5. mai TT

lørdag 13.mai - 14. mai

fredag 19. mai - 21. mai - PA

søndag 21. mai - 22. mai - IB

onsdag 24. mai - 25 mai padlere

Juni

madag 5.-6. juni - yoga

onsdag 7.-8. juni Hotell Norge 

fredag 9. juni - 10. - 11. juni - ALF

fredag 16. juni - 25. juni - DUGNADSUKE

Sommeråpent fra 26. juni til og med 10 august.

August

fredag 11.august - Hotell Norge -(Sjøbua)

17. - 21. august GN

26.august - 27. august - GK

28. august - hotell Norge

September

1. september - 2. - 3. September - JB


Oktober

9. oktober - stengt for vinteren

NB! SELV OM DET FREMSTÅR SOM LEDIG HER, SÅ KAN DET HA KOMMET BESTILLINGER SOM IKKE ER OPPFØRT ENDA.

Kontonummer: 2850.12.32280   MERK BETALINGEN MED DATO FOR OVERNATTING OG NAVN 

Ved spørsmål ring Johannes Vallesverd 950 94 409 eller Signhill Anne Arnesen 482 11 001
Praktisk INFORMASJON


           

Saltholmens Venner mv. tar intet ansvar for skader, ulykker, tap mv. som måtte oppstå ved opphold. Opphold er på eget ansvar. Fyret er et fredet kulturminne. Det drives på frivillig basis og i dugnadsånd.

Ut- og innsjekking mellom kl. 1400 og 1500

 

Hovedhuset har 19 sengeplasser fordelt på et 4 mannsrom i hovedetasjen, samt et 7 mannsrom og et 5 mannsrom på loftet, i tillegg til 4 senger på gangen i gangen på loftet.

Fyret har er en stor flott spisestue med vedovn. Veggpanelet er tatt ned på en side. Fyret har også en koselig stue med deilig sofa.  Selve hjertet av Saltholmen må bare oppleves - det gamle fyrlyktrommet.

Saltholmen har tilgang til ferskvann i en slange ute ved uthuset, men ikke strøm. Kjøkkenet har komfyr, ovn og kjøleskap som går på gass. Fyret har ikke flip-over eller liknende møteromsutstyr.

Nede ved brygga ligger båthus med bord og spiseplasser, både inne og ute. Det er gode grill-, bade- og fiskemuligheter.

NB! Saltholmens Venner mv. tar intet ansvar for skader, ulykker, tap mv. som måtte oppstå ved opphold. Opphold er på eget ansvar. Fyret er et fredet kulturminne. Det drives på frivillig basis og i dugnadsånd.Inn- og utsjekking skjer kl. 1400.

FØR DU DRAR UT:
Det er flytebrygge ved fyret. Videre er det sjøbu, uthus og hovedhus. Det er et lite åttekantet fyrlyktrom der som er helt særegent.

• På fyret er det kun madrasser og laken, kjøkkenhåndkle, doruller, parafinlamper med olje, grill (ikke grillkull), glass, kopper, vaskemidler (inkl. Zalo) og bestikk.

• Ta derfor med det du måtte trenge slik som sovepose, pute, mat og drikke, stearinlys, lommelykt og ved.

VED ANKOMST:
• Gassen slås på ved å åpne for gass i gasskapet ute i gården. Nøkkel til gasskapet henger i ganga nede eller over komfyren.

• Gasskjøleskapet slås på ved å holde inne den høyre knappen samtidig som du trykker inn knappen helt til venstre et par ganger. Sjekk at det brenner ved å kikke inn bak kjøleskapet fra høyre side, mot venstre nede ved gulvet. Funker ikke dette må skapet tennes manuelt bak.

• I kjelleren finner du kjøleskap, lampeolje, doruller og vaskeutstyr.

• Toalettet er i uthuset.


UNDER OPPHOLDET:
• Kast 2 spader med bark i doen etter hvert besøk. Ikke kast ting i doen som ikke planter kan vokse i.

• For mye urin i doen er en uting. Gutter kan gjøre sitt ute bak uthuset forbi vannslangen. Spyl gjerne litt etter deg.

• Husk å slukke alt levende lys når du legger deg.

• Hvis alarmen går, og du er sikker på at det ikke brenner, så ligger nøkkel til alarmskapet i kommoden på rommet innenfor kjøkkenet. Følg anvisningen i manualen.

• Den lave vasken på kjøkkenet kan brukes til utslagsvask, tannpuss etc. Kjøkkenvasken brukes til oppvask.

• Behandle vinduene forsiktig. De fleste er svært gamle.

• Hold barn under oppsikt. Vær påpasselig med å holde døren i fyrlyktrommet lukket når barn er/kan komme til stedet. Barn kan falle ned hvis døren er åpen.

• Fyret trenger kontinuerlig vedlikehold. Det kan forekomme utbedringsarbeider på fyret fortrinnsvis i ukedager innenfor vanlig arbeidstid. Ta gjerne en dugnad når du er der ute, men avklar dette med Saltholmens Venner.


FØR DU DRAR:
• Ta med deg hjem all din mat og søppel (det har en tendens til å hope seg opp med mat som nestemann ”sikkert vil ha”).

• Steng gassen utenfra. Nøkkel til gasskapet henger i ganga nede eller over komfyren.

• Lukk alle vinduer og lås dører. Husk døra ut fra fyrlyktrommet.

• Fei og vask gulvene etter deg og vask doen. Etterlat fyret slik du ville ønsket å møte det.

• Noter deg feil og mangler og videreformidle dette til utleieansvarlig.


Utstilling hver sommer


Også i år blir det en spennende utstilling på fyret.

Hvem og hva blir annonsert senere:)